Thom + Fred | Take a seat
15861
post-template-default,single,single-post,postid-15861,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Take a seat

Take a seat

Soms krijg je het op je heupen en jeuken je handen om iets leuks te doen of te maken. Dat werd in dit geval het opleuken van een vintage schoolstoeltje. Gezocht, gevonden en gekocht via Marktplaats voor een tientje van een lieve meneer in de Rivierenbuurt. Het stoeltje was in prima vintage staat, dat wil zeggen: wat krassen op de houten zitting en rugleuning en de gebruikelijke stootbeschadigingen aan het lichtgrijze buizenframe.

In de kast stonden een heel klein blikje matzwarte lak en pot met voldoende groene lak. Goud zou de boel mooi afmaken en bij een ijzerwarenhandel in Amsterdam-Noord vonden we messing-/goudkleurige schroeven, ringetjes en slotbouten (Hornbach heeft, zo bleek later, ook heel veel keuze te hebben, tip voor de volgende keer).

Trots op het resultaat blijkt het opgeknapte vintage schoolstoeltje nog prima te zitten ook. Zo’n projectje smaakt naar meer…

Geen reactie's

Geef een reactie